Sti

EU-sundhedsprisen for journalister uddeles for anden gang
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

29/03/2010

I 2010 uddeler EU sin sundhedspris til journalister for at stimulere journalistik af høj kvalitet, der øger bevidstheden om sundhedspleje og patienters rettigheder. Prisen indgår i kampagnen "Et EU for patienterne", der sætter fokus på 11 sundhedspolitiske initiativer. De har alle ét mål til fælles: bedre sundhedspleje for alle i EU. Prisen er en belønning til journalister, som i betydelig grad har hjulpet borgerne med at forstå spørgsmål om sundhed, og som i deres arbejde har formidlet sundhedspersonalets forventninger og tanker. Der er en kontantpræmie på 5 000 EUR til vinderen af finalen, 3 000 EUR til andenpladsen og 2 000 EUR til tredjepladsen. Alle nationale finalister bliver inviteret til Bruxelles i efteråret 2010 til et medieseminar om sundhed. EU-sundhedsprisen for journalister blev uddelt første gang i 2009.

  Europa-Kommissionen oplyser, at EU-sundhedsprisen for journalister, der skriver om sundhed i de trykte medier og i onlineartikler, vil blive uddelt for anden gang. Prisen er et af elementerne i kampagnen "Et EU for patienterne", der blev indledt i september 2008. Formålet er at stimulere og belønne god journalistik, som sætter fokus på sundhedspleje og patienters rettigheder. Da EU-sundhedsprisen for journalister blev lanceret sidste år, blev der indsendt over 460 artikler fra journalister i hele EU.

  Journalisterne opfordres til at indsende artikler, der er offentliggjort i trykte medier eller online mellem den 16. juni 2009 og den 1. juli 2010. Der skal anvendes et onlineskema hertil. Sidste frist for indsendelse af artikler er midnat den 1. juli 2010.

  Førstepladsen gik sidste år til Estelle Saget (Frankrig) for en artikel om skizofreni "Schizophrenia explanined to family and friends", der blev offentliggjort i "L'Express". Audrė Srėbalienė (Litauen) vandt andenpræmien for sin artikel om leukæmi "Blood sisters", der blev offentliggjort i "Savaitinis zurnalas", og Emilia Chiscop (Rumænien) vandt tredjepræmien for en artikel, der også handlede om skizofreni "Moving tale of will and courage", og som blev offentliggjort i "Ziarul de Iaşi".

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen