Sti

Fotoudstilling i Europa-Huset åbnet af socialminister Benedikte Kiær
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

12/03/2010

Danske pressefotografer leverer stof til eftertanke om fattigdom og social udstødelse – det sker med en fotoudstilling i Europa-Huset i København. Udstillingen blev i dag åbnet af socialminister Benedikte Kiær.

  I de kommende uger og måneder er der mulighed for at få indblik i en verden, som mange danskere kun kender fra medierne. 32 udtryksfulde pressefotos om fattigdom og social udstødelse vises for offentligheden frem til den 16. april i Europa-Huset i København, Gothersgade 115 – der er gratis adgang mandag til fredag mellem kl. 10 og 16. Efterfølgende kommer udstillingen til Sorø, Rønne, Esbjerg og Odense.

  Billederne vises i anledning af det europæiske år for bekæmpelse af fattigdom og social udstødelse, og fotografierne udtrykker danske pressefotografers personlige bud på dette tema.

  Udstillingen blev fredag åbnet af socialminister Benedikte Kiær, der fremhævede vigtigheden af at synliggøre emnet på dansk og EU-plan.

  Billederne på udstillingen i Europa-Huset gør et stort indtryk, og de giver stof til eftertanke om de mennesker, der lever i udkanten af samfundet og risikerer at blive udstødt,” siger socialminister Benedikte Kiær.

  Stem på de to bedste fotos

  En dommerkomite bestående af Lars Lindskov fra Pressefotografforbundet, redaktør Jens Høvsgaard fra hjemløseavisen Hus Forbi og medlem af Europa-Parlamentet Morten Løkkegaard har udvalgt de 32 billeder blandt de mange indsendte bidrag.

  De udstillede billeder indgår i en konkurrence, hvor de to bedste fotos bliver præmieret. Vinderne bliver offentliggjort den 25. marts.

   

  De udstillede fotos kan også ses på www.europa-huset.dk. Her kan alle frem til prisoverrækkelsen afgive deres stemme og efter offentliggørelsen se, om de har valgt som dommerne eller ej.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen