Sti

EU søsætter det europæiske år 2010: Stop fattigdommen nu!
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

20/01/2010

Europa-Kommissionen og det spanske EU-formandskab har søsat det europæiske år for bekæmpelse af fattigdom og social udstødelse 2010. Under sloganet "Stop fattigdommen nu!" sigtes der med kampagnen mod at sætte kampen mod fattigdom – der direkte berører hver sjette europæer – i centrum for opmærksomheden i EU i 2010. Europa-Kommissionen formand, José Manuel Barroso, og den spanske premierminister, José Luis Rodríguez Zapatero, vil i morgen være med til at lancere året ved et arrangement i Madrid.

  Næsten 80 mio. europæere eller 17 % af befolkningen i Europa lever i dag under fattigdomsgrænsen. Disse skræmmende tal finder genklang i den offentlige opinion ifølge en ny Eurobarometerundersøgelse om holdningen til fattigdom. Langt størstedelen af europæerne (73 %) siger, at fattigdom er et udbredt problem i deres eget land, og 89 % ønsker, at deres regering yder en indsats for at løse problemet med det samme. De fleste mener, at deres egen regering bør være hovedansvarlig for denne opgave, mens 74 % forventer, at også EU yder en afgørende indsats.

  Aktiviteterne i forbindelse med året vil i stor udstrækning blive decentraliseret.De 29 deltagende lande (de 27 EU-lande plus Norge og Island) udarbejder hver især et nationalt program. Der er afsat et budget på 17 mio. EUR til at støtte ikke blot oplysningskampagnerne på europæisk og nationalt plan, men også de hundredvis af nationale projekter, der følger af de forskellige nationale prioriteringer.

  Oplysningskampagnen i forbindelse med det europæiske år kommer bl.a. til at omfatte en konkurrence for journalister, et kunstinitiativ og to temauger, hvorder rundt omkring i EU over to uger i maj og oktober afholdes særlig mange forskellige nationale arrangementer. Året ender med en afslutningskonference den 17. december i Bruxelles under det belgiske EU-formandskab.                                                                      

  På kampagnens hjemmeside, http://www.2010againstpoverty.eu, findes der en side for temaårets partnere. Meningen er at tilskynde de vigtigste aktører, herunder civilsamfundsorganisationer samt lokale og regionale myndigheder, til at styrke deres netværk og tage fælles initiativer. De bedste arrangementer i de enkelte deltagende lande vil også blive omtalt på hjemmesiden.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen