Sti

AIDS Verdensdag – Kommissionen investerer en milliard EUR kampen mod AIDS
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

01/12/2009

På aftenen for AIDS Verdensdag 2009 i dag den 1. december kan Europa-Kommissionen annoncere, at den har investeret over en milliard EUR i kampen mod AIDS, tuberkulose og malaria. Som et medlem, der har grundlagt den globale find til bekæmpelse af AIDS, tuberkulose og malaris, har Kommissionen investeret 1.072,5 millioner EUR, der skal dække perioden 2002-2010 og har for nyligt oprettet en ny politik til at gøre mere, bedre sammen. I forhold til de seneste figurer, er nye HIV-infektioner reduceret med 17% i løbet af de sidste 8 år, og den største udvikling er sket i det Afrika syd for Sahara.

  Imidlertid er antallet af mennesker, der på verdensplan lever med HIV nu 33 millioner, med den hurtigste spredning af epidemien, opstået på tærsklen til den Europæiske Union, i nabolandene i det østlige Europa.

  Baggrund

  Siden begyndelsen af epidemien, er næsten 60 millioner mennesker blevet smittet med HIV og 25 millioner er døde af AIDS-relaterede årsager.

  Selvom vigtige processer er blevet opnået i at forebygge nye HIV-smitter og i at mindske det årlige antal af HIV-relaterde dødsfald, fortsætter AIDS med at være en stor global sundhedsprioritet. Antallet af mennesker, der lever med HIV verden over fortsatte med at stige i 2008 og nåede op på et totalt antal på 33,4 milliioner. I 2008 blev 2,7 millioner smittet på ny, og 2 millioner døde af AIDS-relaterede årsager.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen