Sti

EU anbefaler vaccination til prioriterede grupper
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

25/08/2009

Den Europæiske Unions sundhedskomité og myndighederne ansvarlige for varsling og reaktion (HSC / EWRS) vedtog i dag en politisk erklæring efter forslag fra Europa-Kommissionen. Heri skitseres en fælles europæisk tilgang til at identificere mål og prioriterede grupper for vaccinationen mod A H1N1.

  På baggrund af den foreliggende videnskabelige dokumentation og under hensyntagen til vejledning af det europæiske center for sygdomskontrol og Verdenssundhedsorganisationen anbefaler erklæringen fra HSC / EWRS, at følgende grupper vaccineres med første prioritet mod A H1N1:

  • Alle patienter fra 6 måneders alderen og opefter med underliggende kroniske tilstande (f.eks. kroniske luftvejssygdomme, kroniske hjerte-kar-sygdomme og personer med medfødt eller erhvervet immundefekt), begyndende med dem med de fleste svære symptomer
  • Gravide kvinder
  • Sundhedspersonalet


  Når disse prioriterede grupper er blevet vaccineret, fortsætter vaccinationen, indtil de nationale mål er blevet opfyldt.

  Erklæringen understreger, at det er hvert enkelt medlemslands ansvar og opgave at udvikle en vaccinations-strategi mod influenza A H1N1. Hvert land udpeger nationale målgrupper, for hvilke A H1N1 vaccination anbefales. I nogle tilfælde kan det være hele befolkningen, og i andre tilfælde kun bestemte grupper. Det er dog usandsynligt, at vaccinen vil være umiddelbart tilgængelige for alle målgrupper på samme tid, og derfor er det nødvendigt at prioritere.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen