Sti

"Vær sund, vær dig selv" - Kommissionen lancerer et initiativ for unges sundhed
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

09/07/2009

Androulla Vassiliou, EU-kommissær for sundhed, gav i dag startskuddet til et initiativ, der har til formål at få unge mennesker mere aktivt involveret i udformningen af EU's sundhedspolitik. Initiativet indledes med en konference om unges sundhed i Bruxelles den 9.-10. juli 2009. Her vil over 200 unge i alderen 18-25 år fra hele Europa mødes med beslutningstagere og sundhedsorganisationer for at drøfte centrale sundhedsemner, f.eks. forbrug af alkohol, tobak og narkotika eller fysisk aktivitet og mental sundhed. Også tværgående emner vil blive bragt på banen, f.eks. finanskrisen, uligheder på sundhedsområdet, uddannelse og mediernes rolle. Konferencen arrangeres i samarbejde med European Youth Forum, og som supplement til konferencen oprettes et flersproget website på EU's sundhedsportal med en blog, hvor de unge kan give deres meninger om sundhed til kende.

  Blandt hovedtalerne på konference n, er H.K.H. prinsesse Laurentien af Nederlandene, Frankrigs høje repræsentant for ungdomsanliggender Martin Hirsch, Verdenssundhedsorganisationens vicedirektør for Europa Nata Menabde og formanden for European Youth Forum Tine Radinja. Der vil være indlæg fra unge på alle møderne, og konferencen som helhed webstreames, så et større publikum kan følge med.

  Androulla Vassiliou, EU-kommissær for sundhed, udtalte: "Skønt de europæiske unges sundhed er bedre end nogen sinde, er der foruroligende tegn på, at alt for mange unge har en adfærd, der på lang sigt vil gøre det sværere for dem at føre et sundt og produktivt liv, og de sætter således deres fremtid på spil. Jeg vil gerne motivere nutidens unge til at tage vare på deres sundhed, gå i dialog med beslutningstagerne og udtale sig om sundhedsspørgsmål."

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen