Sti

Grønbog om sundhedspersonalet i Europa
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

10/12/2008

Sundhedssektorens arbejdsstyrke i Europa er genstand for en grønbog pdf - 395 KB [395 KB] , som Europa-Kommissionen har godkendt. Hermed er der gjort en begyndelse i en konsultationsproces som skal formulere fælles svar på de mange udfordringer, som sundhedssektorens arbejdsstyrke står overfor i Europa.

  Europas aldringsproces medfører stigende omkostninger i sundhedssektoren og voksende forventninger fra borgere og patienter. Velfungerende sundhedssystemer har et udtalt behov for en højt kvalificeret arbejdsstyrke.

  De beskæftigede i sundhedssektoren udgør 10% af hele arbejdsstyrken og spiller en væsentlig rolle i EUs økonomi. Ydermere går 70% af alle sundhedsudgifter til lønninger og beskæftigelsesrelaterede foranstaltninger. En konference for interesserede kredse under overskriften" En bæredygtig arbejdsstyrke for sundheden i Europa" finder sted i Bruxelles i dag. Her er der lejlighed til en interaktiv diskussion mellem interesserede parter og planlæggerne i sundhedssektoren.

  Bidrag til grønbogen kan inden den 31. marts 2009 sendes pr. e-mail:

  SANCO-health-workforce@ec.europa.eu

  eller sendes pr. post til:

  European Commission,
  B-1049, Brussels,
  Belgium

  Inden jul er det også planen at Kommissionen vil fremlægge en meddelelse og et forslag til henstilling om patientsikkerhed, herunder forebyggelse mod infektioner i forbindelse med behandlinger og bekæmpelse af sådanne infektioner.

  10. december 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen