Sti

Ny EU-undersøgelse peger på omfanget af økonomisk udstødelse
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

28/05/2008

Millioner af europæere står overfor en stigende risiko for social udstødelse på grund af manglende adgang til basale finansielle tjenesteydelser. Undersøgelsen viser, at 2 ud af 10 voksne i EU-15 og 47 % af EU-10 ikke har adgang til bankfaciliteter.

  Økonomisk udstødelse hænger i høj grad sammen med social udstødelse. Fattige eller socialt udstødte nægtes ofte adgang til finansielle tjenesteydelser, som igen øger risikoen for yderligere social udstødelse. De mennesker som bliver udsat for finansiel udelukkelse, står ofte overfor en bredere social udelukkelse i form af manglende adgang til essentielle tjenester som arbejde, bolig, uddannelse og sundhedspleje.
  Lavindkomstgrupper, som arbejdsløse eller enlige forsøgere er de hårdest ramte. Derudover er indvandrer og folk, der bor i fattige områder også udsat for økonomisk udstødelse.

  Undersøgelsen i dag præsenterer både årsager og konsekvenser ved finansiel udelukkelse i medlemslandene. Den beskriver også de forskellige politiske reaktioner i 14 forskellige medlemslande.

  28. maj 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen