Sti

Det sociale Europa er klar til globaliseringen
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

11/04/2008

Ifølge en ny undersøgelse er den europæiske sociale model mere aktuel end nogensinde før. Det er dog nødvendigt, at modernisere socialpolitikken og investere i menneskelige ressourcer for at EU kan udnytte mulighederne i forbindelse med globaliseringen bedst muligt.

  Ifølge en nyere eurobarometer undersøgelse anser 47 % af EU-borgerne globaliseringen som en trussel mod arbejdspladserne og virksomhederne i deres land. Denne frygt er dog helt ubegrundet, da den nye undersøgelse viser at de mest solide økonomier i Nordeuropa har høj beskæftigelse, større indkomstlighed end andre dele af verden og samtidig opretholder en effektiv offentlig sektor.
  De offentlige udgifter til social beskyttelse, som en andel af BNP i EU, har faktisk været stabile på omkring 27-28 % siden begyndelsen af 1990'erne.

  Men for at kunne få mest muligt ud af globaliseringens muligheder præsenterer undersøgelsen en række politiske tiltag både på EU- og nationalt plan:

  Økonomien skal sættes i stand til at konkurrere - flere investeringer i fremtiden, så man bedre kan løse problemer som klimaændringer, aldring og nye konkurrencekilder.

  Tilpasninger skal ske glidende - globaliseringen vil medfører en omfordeling af ressourcerne.

  Den socioøkonomiske styring skal forbedres - på den måde vil et samarbejde mellem EU og medlemsstaterne blive fremmet.

  Den 16. april vil den politiske betydning af undersøgelse blive drøftet ved en konference.Læs mere...

  11. april 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen