Sti

Ældre mennesker forsømmes og mishandles i udbredt grad, mener europæerne.
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

17/03/2008

I henhold til en ny rapport fra Kommissionen mener næsten halvdelen af EU's befolkning, at ældre mennesker i Europa bliver udsat for dårlig behandling, forsømmelse og mishandling. Der bliver i dag afholdt en konference med det formål, at skabe opmærksomhed på problemet og starte en åben debat på europæisk niveau få at komme frem til en løsning.

  Europæerne lever længere og i 2050 vil andelen af EU's befolkning over 80 være steget til 12 %. Flere og flere mennesker vil være afhængige af omsorgen fra familiemedlemmer eller hjemmehjælpere.
  En opinionsundersøgelse udført i alle 27 medlemslande og de to kandidatlande, hvor næsten 29.000 mennesker er blevet spurgt, viser at halvdelen af EU's befolkning mener at dårlig behandling af ældre er et stort problem. Der er dog en stor spredning fra land til land og i Danmark er det 23 % der mener der er stor risiko for at blive udsat for dårlig behandling. Dette placerer Danmark i den lavere ende i forhold til Rumænien, hvor hele 86 % mener der er en stor risiko for, at ældre mennesker bliver behandlet dårligt.
  Syv ud af ti europæere mener, at der er en høj eller middelhøj risiko for at ældre mennesker vil komme til at bo under dårlige levevilkår og størstedelen mener, at det er mest sandsynligt at det vil være hjemmehjælperne eller medarbejderne på plejehjemmene som vil være skyld i den dårlige behandling. Til gengæld er der delte meninger om, hvordan dette problem kan undgås. Europæerne fordeler sig jævnt på fire forskellige metoder der kan være med til at dårlig behandling af ældre bliver undgået:
  1) hårde straffe til de skyldige 2) strengere kontrol 3) bedre uddannelse til ansatte i ældreplejen 4) bedre løn til ansatte i ældreplejen

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen