Sti

Den europæiske dag for sund ernæring
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

08/11/2007

Kommissær Mariann Fischer Boel besøgte N. Zahles Seminarieskole sammen med den danske Euro-Toques formand John Kofod Pedersen. Lærer på skolen, madanmelder og kogebogsforfatter Helle Brønnum lavede sammen med børn fra skolen sund, økologisk og lækker mad, som de præsenterede for Kommissæren, som tale med børnene om sund mad og smagte på de fremstillede retter.

  BAGGRUND
  Europa-Kommissionen har slået sig sammen med Euro-Toques (ET) den europæiske sammenslutning af mesterkokke, for at lære Europas børn hvor vigtigt det er at spise sund, varieret mad.

  Der var sjove workshops med mesterkokke i flere lande i Europa. Målet er at vække børns interesse for sund mad og god madlavning.

  Ved at lære børn om sund mad og de grundlæggende ernæringsprincipper skal den europæiske dag for sund mad og god madlavning skabe øget bevidsthed.

  Vaner grundlægges i en ung alder. Hvis børn lærer at det er sjovt at lave mad, spise sundt og motionere regelmæssigt fra en ung alder, er der større sandsynlighed for at de fortsætter med disse vaner i voksenlivet.

  Det kunne så bidrage til at nedbringe antallet af overvægtige i Europa, da fremtidens voksne ville få en større bevidsthed om behovet for varieret kost og motion.

  Generaldirektorat for Forbrugerpolitik havde sendt ambassadører rundt i de fleste af de 27 medlemslande af EU. I Danmark besøgte Jens Ring Københavns Madhus i Bastbygningen, Ingerslevsgade 44, København V, hvor Madhusets direktør Anne Birgitte Agger bød velkommen. Sammen med Madhusets nærmeste medarbejdere Mine Sylow og Kenneth Højgård, drøftede hun sammen med medlemmer af Madhusets "faddergruppe" (bagmænd/kvinder for skolemadsforslag) Mikkel Maarbjerg, Helle Brønnum sund ernæring og Madhusetes muligheder.

  Senere på dagen (13.30-15.30) tog Jens Ring til Vestjyllands Højskole (Kokkeriet) på Skraldhedevej 8, Velling ved Ringkøbing, hvor han mødtes højskoleleder Hannemette Jensen og skolens elever, som markerede dagen ved at lave sund, økonogisk mad sammen med kok Morten Vestergård Thomsen fra Sortebro Kro. MF Jens Kirk (V) der sammen med konsulent fra Europa-Kommissionens informationssted, Europe Direct Odense, Tom Meisner Pedersen drøftede sund ernæring og madlavning på Vestjyllands Højskole. Under besøget var der mulighed for at stille spørgsmål til alle medvirkende

  8. november 2007

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen