Sti

Fattigdomsbekæmpelse kræver sammenhængende løsninger
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

17/10/2007

Europa-Kommissionen krævede i dag et fornyet engagement for social retfærdighed og foreslår en ny samlet strategi til fattigdomsbekæmpelse og integration i arbejdsmarkedet af de grupper som er mest marginaliserede.

  17. oktober 2007

  Selvom EU's strategi for vækst og beskæftigelse viser gode resultater, må Europa gøre mere for at udnytte sit potentiale fuldt ud og skabe større social retfærdighed og økonomisk samhørighed. Den nye strategi for "aktiv inddragelse", som skal udformes gennem en vidtfavnende høringsproces, er et nøgleelement på Den Europæiske Social- og Arbejdsmarkedspolitiske Dagsorden.

  På baggrund af en høring som Kommissionen foretog i 2006, agter man at styrke det socialpolitiske samarbejde på fællesskabsplan ved at udforme fælles principper på området. Disse principper skal tjene som retningslinjer for implementeringen af aktiv inklusion og den efterfølgende overvågning og evaluering af politikkerne på området, samtidig med at individuelle forhold og behov i de enkelte medlemsstater fuldt ud respekteres. Kommissionen regner med at kunne fremlægge disse retningslinjer i form af en forordning som siden kan danne grundlag for Rådets konklusioner og en resolution fra Europa-Parlamentet.

  Kommentarer til Kommissionens meddelelse kan sendes til empl-active-inclusion@ec.europa.eu inden 28. februar 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen