Sti

Alt for få europæere bliver undersøgt for tyktarms- og prostatakræft, viser ny Eurobarometer-undersøgelse
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

14/09/2007

Undersøgelsen af europæernes helbred, som offentliggøres i anledning af den tredje European Prostate Awareness Day, viser at kun 13% af de europæiske mænd har fået undersøgt prostata inden for det seneste år, og blot 8% af befolkningen er blevet checket for neoplasma i tyktarm og endetarm.

  Kommissionen ventes i løbet af 2008 at vedtage en meddelelse om cancer, som indeholder forslag til medlemsstaterne til, hvordan man får europæerne til at tage de livsvigtige undersøgelser mere alvorligt.

  14. september 2007

  Det fremgår også af undersøgelsen at danskerne generelt ligger i top når det gælder vores egen opfattelse af hvor godt vores helbred er. 82 % af de adspurgte danskere i undersøgelsen vurderer, at deres helbred i det store hele er udmærket. Irerne er med 89% dog suverænt de sundeste europæere og også den befolkning med færrest kronisk syge, mens det står værst til i Litauen, hvor kun 44 % mener at deres helbred generelt er godt.

  Når det drejer sig om de kønsspecifikke undersøgelser som mammografi og screeninger for cancer i æggestokkene og prostata, så er kvinderne marginalt bedre end mændene til at få checket helbredet end mændene - på EU-plan. Det er især de østrigske og tyske kvinder, der er gode til at passe på sig selv. Derimod har kun 13 % af de danske kvinder har fået foretaget en mammografi inden for de sidste år. Dermed indtager de danske kvinder sig sammen med de rumænske på en absolut bundplacering.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen