Sti

EU's antidiskriminationsbus på tur
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

25/04/2007

Turen starter i Strasbourg og har til formål at fremme mangfoldighed og lige muligheder for alle. Bussen skal besøge 19 lande og tilbagelægge en strækning på over 18 000 km.

Bussen kommer til Danmark d. 15.8. (København) og 17.8. (Aalborg)

  Den lægger vejen forbi torve og pladser i byerne, universiteter, jobmesser og festivaler og skal via en mobil informationsplatform oplyse borgerne om deres ret til ligebehandling og det europæiske år for lige muligheder for alle 2007.

  Vladimir Špidla, EU-kommissær med ansvar for beskæftigelse, sociale anliggender, arbejdsmarkedsforhold og ligestilling, Pierre Moscovici, næstformand i Europa-Parlamentet, og Martine Roure, Parlamentets ordfører for det europæiske år 2007, indvier i dag sammen EU's antidiskriminationsbus foran Europa-Parlamentets hovedsæde i Strasbourg. Bussen skal fremme kampagnen "Brug forskellene. Stop diskriminationen." og formidle de vigtigste budskaber fra det europæiske år for lige muligheder for alle 2007.

  Turen åbner ifølge Špidla mulighed for at gå ind i en direkte debat med borgerne om fordelene ved forskelle. "Vi skal ikke vente på, at folk kommer til os. Vi skal gå dem i møde. EU's antidiskriminationsbus gør holdt på torve og pladser, foran skoler, på jobmesser og kulturfestivaler for at oplyse borgerne om deres ret til lige muligheder. Det er en rigtig god måde at nå ud til EU-borgerne på", udtalte Špidla.

  EU har en af de strammeste antidiskriminationslovgivninger i verden. Alligevel er det kun hver tredje borger, der ved, hvilke rettigheder man har, hvis man bliver diskrimineret. 64 % af borgerne i EU mener, at diskrimination er udbredt i deres land, og 51 % mener, at der ikke bliver gjort nok for at bekæmpe diskrimination.

  Bussen er en platform for ngo'er og for ofre for diskrimination. Alle, der måske ikke har mulighed for at fortælle om deres sag på anden vis, får mulighed for at komme til orde.

  De prominente medlemmer af Europa-Parlamentet, der er indbudt som talere og paneldeltagere ved åbningsarrangementet, vil sikre turen en god start. Medlemmer af Europa-Parlamentet - på scenen og blandt publikum - vil tage budskabet fra det europæiske år med hjem til deres valgkredse.

  Åbningsarrangementet i Strasbourg omfatter et pressemøde, åbningen af en "behændighedsbane", en paneldiskussion med EU-kommissær Špidla og en præmieoverrækkelse for studerende. Den interaktive "behændighedsbane" sætter fokus på de problemer, som mennesker med handicap oplever i deres hverdag. De besøgende kan - i en kørestol - prøve at tackle forhindringer som sving, snævre passager, trin og en vippe. Der vil også være mulighed for at teste, om man kan genkende lyde, lugte og hverdagsting uden brug af alle sanser.

  I 2007 skal turbussen bl.a. besøge et studenterarrangement i Szeged den 31. maj, mangfoldighedsfestivalen i Madrid den 29. juni, homofestivalen Christopher Street Day i Saarbrücken den 29. juli, hurlingkonkurrencen i Dublin den 2. september og i oktober en konference om mangfoldighed i erhvervslivet i Rom og "regionernes karavane" i Bruxelles.

  De besøgende vil på turen kunne deltage i en stribe forskellige aktiviteter og bliver på denne måde en del af EU-kampagnen "Brug forskellene. Stop diskriminationen."

  Yderligere oplysninger om det europæiske år for lige muligheder for alle 2007 findes på http://equality2007.europa.eu

  Yderligere oplysninger og fotos fra turen findes på
  www.stop-discrimination.info

  Turen for EU's bus 2007:

  25.4. Strasbourg Frankrig

  27.4. Nancy Frankrig

  7.5. Graz Østrig

  9.5. Maribor Slovenien

  18.5. Riga Letland

  22.5. Tartu Estland

  25.5. Vilnius Litauen

  31.5. Szeged Ungarn

  4.6. Sofia Bulgarien

  16.6. St. Julians Malta

  21.6. Genova Italien

  29.6. Madrid Spanien

  30.6. Madrid Spanien

  13.7. Lissabon Portugal

  20.7. Luxembourg Luxembourg

  24.7. Liverpool England

  25.7. Liverpool England

  29.7. Saarbrücken Tyskland

  4.8. Nove mesto
  nad Vahem Slovakiet

  8.8. Budapest Ungarn

  15.8. København Danmark

  17.8. Aalborg Danmark

  20.8. Leipzig Tyskland

  Tur (fortsat) efter kort pause i august:

  11.9. Bruxelles Belgien

  sept. (ikke afgjort) Irland

  sept. Edinburgh Skotland

  29.9. Bruxelles Belgien

  okt. Milano Italien

  okt. Milano Italien

  okt. Bruxelles Belgien

  20.11. Lissabon Portugal

  21.11. Lissabon Portugal

  25. april 2007

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen