Sti

Det europæiske år for lige muligheder for alle: Officiel partner i Det Europæiske Melodi Grand Prix 2007
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

24/04/2007

Det er med stor fornøjelse, at det europæiske år for lige muligheder for alle 2007 kan meddele sit officielle partnerskab med Det Europæiske Melodi Grand Prix 2007. For første gang i næsten tyve år vil et officielt EU-initiativ være tilknyttet denne internationale musikbegivenhed, der samler borgere fra hele Europa.

De vigtigste mål for det europæiske år for lige muligheder for alle er at lægge vægt på fordelene ved forskelligartethed og fremme lige muligheder for alle.

  24. april 2007

  Vladimír ┼ápidla, EU's kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender, arbejdsmarkedsforhold og ligestilling sagde i den forbindelse: "Det Europæiske Melodi Grand Prix er en ideel ramme til at oplyse om retten til lige behandling og bredt offentliggøre fordelene ved forskelligartethed over hele Europa. Kunne man tænke sig en bedre lejlighed end en levende underholdningsforanstaltning, som samler alle de forskellige kulturer og smagsretninger, der findes i Europa?"

  EU's love om bekæmpelse af forskelsbehandling er blandt de mest avancerede i verden. Til trods herfor er det kun en tredjedel af borgerne, der kender deres rettigheder, hvis de skulle blive udsat for forskelsbehandling. Samtidig mener 64 % af borgerne i EU, at forskelsbehandling er et udbredt problem i deres land, og 51 % mener, at der ikke gøres nok for at bekæmpe forskelsbehandling.

  I løbet af Eurovisions-ugen, der finder sted i Helsingfors fra den 5. til 12. maj, vil det europæiske år for lige muligheder for alle 2007 være repræsenteret med en stand på arealet. Besøgende kan her få oplysninger om lighed og forskelligartethed, og der vil med EU som vært blive iværksat en række underholdningsaktiviteter.

  Målsætningerne bag det europæiske år for lige muligheder for alle vil også via endnu en stand i presselokalet gå videre til de omkring 2 000 pressefolk, der forventes at dække Melodi Grand Prix.

  Aktiviteterne, som det europæiske år for lige muligheder for alle 2007 arrangerer i forbindelse med Melodi Grand Prix vil kulminere på "Europadagen", den 9. maj. Der vil blive sat særlig fokus på unge, der her vil få lejlighed til offentligt at præsentere deres sang- og dansetalenter.

  Baggrundsinformation

  Det europæiske år for lige muligheder for alle 2007

  Det europæiske år for lige muligheder for alle 2007 omfatter hundredvis af aktiviteter overalt i Europa. Se vedlagte dokument eller netstedet http://equality2007.europa.eu hvis du ønsker oplysninger om lokale arrangementer i dit land.

  Målsætningerne for det europæiske år for lige muligheder for alle 2007 er at oplyse borgerne i Europa om retten til ikke-forskelsbehandling og til lige behandling, at udløse en livlig debat om forskelligartethed og dermed give nyt liv til effektiv bekæmpelse af forskelsbehandling.

  Det europæiske år for lige muligheder for alle 2007 fokuserer på forskelsbehandling på grund af køn, race eller etnisk oprindelse, religion eller tro, handicap, alder eller seksuel orientering. Alle disse former for forskelsbehandling strider mod gældende EU-ret.

  Det Europæiske Melodi Grand Prix

  Siden premieren i 1956 har det årlige europæiske Melodi Grand Prix udviklet sig til en hævdvunden europæisk tradition, med et publikum på omkring 100 mio. seere i Europa og Melodi Grand Prix ses også uden for de 42 deltagende lande. Som led i traditionen med, at Melodi Grand Prix afholdes i det land, vinderen af det foregående års konkurrence stammer fra, vil den 52. udgave af Det Europæiske Melodi Grand Prix vil blive afholdt i Helsingfors, Finland, hvor bandet Lordi, der vandt i 2006, er hjemmehørende.

  Flere oplysninger om det europæiske år for lige muligheder for alle 2007 og Eurovision findes på http://www.eurovision.tv/

  Yderligere oplysninger for medierne:

  Katharina von Schnurbein
  Talskvinde for kommissær Vladimir ┼ápidla
  Tlf.: +32 2 298 1408

  Morten Haahr
  Advice A/S
  tlf. 33 42 21 02 / 25 57 21 02

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen