Sti

500 millioner euro til Danmark
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

23/04/2007

EU godkender bevilling til at hjælpe Danmark med at skabe flere og bedre jobs

  Europa-Kommissionen lancerer i dag det danske investeringsprogram under Den Europæiske Socialfond (ESF) til fremme for beskæftigelse. EU's bidrag på 255 millioner euro bliver matchet af et tilsvarende bidrag fra Danmark selv, hvilket samlet giver Danmark mere end en halv milliard euro til at bruge på flere og bedre jobs over de næste syv år. Regeringens hovedprioritet vil være at forøge antallet af danskere i job og samtidigt øge de arbejdendes kvalifikationer. Det danske program er det første af EU's 27 nationale "driftsprogrammer", der skal indføres under ESF i perioden fra 2007 til 2013. ESF finansierer over ti milliarder euro årligt i hele EU og mere end 70 milliarder for hele perioden.

  Vladimír ┼ápidla, EU-kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender og ligestilling, vil i dag byde indførelsen velkommen: "2007 er et vigtigt år for Den Europæiske Socialfond. Ikke bare fejrer vi 50-årsdagen for Den Europæiske Socialfond, i 2007 lanceres også endnu en syvårig periode med finansstøtte fra ESF, der vil vare til 2013. Jeg ønsker Danmark tillykke med at kunne starte nedtællingen til driftprogrammets indførelse i 27 medlemsstater."

  Derpå tilføjer han: "Nylige EU-bestræbelser på at fremme beskæftigelsen er begyndt at vise resultater. Antallet af beskæftigede stiger og arbejdsløshedstallene falder. Men der skal gøres mere. Europa skal kunne klare de udfordringer, der kommer med globalisering, nye teknologier, en aldrende befolkning og kunne fremme innovation. ESF styrker Europas kapacitet til at skabe gode jobs og udstyre arbejderen med de rette kvalifikationer. Men mål som disse skal udmøntes og gennemføres på nationalt plan."

  Som i den forgangne programperiode (2000-2006) vil ESF støtte beskæftigelsen ved at hjælpe folk til at styrke deres uddannelse og kvalifikationer og derigennem forbedre deres jobudsigter. De nye tiltag i programperioden fra 2007-2013 indbefatter en forenkling af regler, så ansvarsområderne for de enkelte medlemsstater, regioner og Kommissionen er mere klart definerede. Dertil vil bidragene nu koncentreres mere 1 de områder, hvor de får den største indvirkning.

  ESF i Danmark
  Det danske ESF-driftsprogram bruger en erhvervsbaseret fremgangsmåde, som fokuserer på at forbedre de menneskelige ressourcer. Målet er at sikre sig, at danske virksomheder, især små og mellemstore firmaer (SMV), kan finde den mængde kvalificeret arbejdskraft de behøver for at imødegå global konkurrence mere effektivt. Sikringen af en kvalificeret arbejdsstyrke samt nedbrydningen af barrierer til arbejdsmarkedet er de to primære udfordringer for programmet "Flere og bedre jobs".

  Finansiel plan for Den Europæiske Socialfond i Danmark 2007 -2013 (Euro) - Klik her pdf - 18 KB [18 KB]

  Fakta om Den Europæiske Socialfond
  Den Europæiske Socialfond (ESF), skabt i 1957, er den Europæiske Unions primære finansielle instrument til at investere i mennesker. ESF fokuserer på fem hovedområder:

  - At hjælpe arbejdere og virksomheder med at tilpasse sig en verdensøkonomi i konstant udvikling
  - At øge beskæftigelsen og adgangen til arbejdsmarkedet
  - At forbedre uddannelse og kvalifikationer - både for individer og gennem bedre uddannelsesystemer
  - At styrke den sociale åbenhed over for ugunstigt stillede mennesker og bekæmpe diskrimination på arbejdsmarkedet
  - At fremme reformpartnerskaber på områder som beskæftigelse og social åbenhed eksempelvis mellem arbejdsgivere, fagforeninger og NGO'er

  Medlemsstater og -regioner affatter deres eget ESF-driftsprogram, så det i højere grad er muligt at slå til, hvor de virkelige behov er. I løbet af perioden mellem 2007 og 2013 har Den Europæiske Socialfond afsat mere end ti milliarder euro på tværs af alle medlemsstater. Dette svarer til mere end ti procent af Den Europæiske Unions samlede budget.

  http://ec.europa.eu/esf

  For spørgsmål eller mere information, kontakt:

  Christine Sørensen, Holm Kommunikation A/S, tlf. 21 45 77 67 eller mail: chs@holm.dk

  Michael, Vedsø, Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark, tlf. 40 44 81 40 eller mail michael.vedso@ec.europa.eu

  23. april 2007

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen