Sti

RegioStar finalist med dansk deltagelse
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

06/08/2013

Foto©istockphoto/Thinkstock

Foto©istockphoto/Thinkstock

Finalisterne for RegioStars-priserne i 2014 er nu fundet og blandt dem er projektet CATE "Cluster for Accelerator Technology" der er et projekt, som er igangsat af forskere fra universiteter i ØKS-området i samarbejde med de regionale myndigheder og erhvervsorganisationer samt Den Europæisk spallationskilde ESS.
De 19 partnere i projektet kommer fra Danmark, Norge og Sverige.

  Projektets formål er at styrke de lokale virksomheders kompetencer inden for accelerator-teknologi, så de kan udnytte potentialet i de to store forskningsfaciliteter, som skal bygges i ØKS-regionen. Når de står færdig, vil de især blive anvendt til studier inden for materialevidenskab, biovidenskab og medicinsk forskning. Tilsammen udgør de en investering i ØKS-regionen på omkring 3 mia. euro, og de virksomheder, der er involveret i CATE, vil desuden kunne udnytte andre store forskningsfaciliteter, som bygges overalt i verden.

  Baggrund:

  Formålet med RegioStars-priserne er at anerkende gode praksisser i regionaludvikling og at fremhæve originale og inspirerende projekter, der kunne vise sig at være en model for andre regioner.

  Alle regioner i EU kan indsende projekter til de årlige RegioStars-priser. Projekterne skal have modtaget regionalmidler fra EU efter den 1. januar 2000. Siden skabelsen i 2008 er det største antal ansøgninger kommet fra Østrig, Belgien, de baltiske lande og Wales i Det Forenede Kongerige.

  OPEN DAYS 2013 fra den 7. til den 10. oktober 2013 i Bruxelles vil give finalisterne mulighed for at fremvise og forklare deres projekter. OPEN DAYS-begivenheden bringer hundredevis af politiske repræsentanter, eksperter og fagfolk sammen for at debattere regionalpolitik. Dette års begivenhed kommer på et kritisk tidspunkt, hvor Europa's regioner og byer er ved at færdiggøre deres forberedelser til den nyligt reviderede EU-samhørighedspolitik 2014-2020.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen