Sti

EU's kommissær for regional udvikling i Danmark
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

03/12/2012

Pressemøde mandag den 3. december med Johannes Hahn, EU's kommissær for Regionalpolitik om fremtiden for EU-fondenes investering i Danmark: Hvor mange penge skal der til og hvordan bruges de bedst?

  Der forhandles intenst om EU's budgetramme for perioden 2014-2020, herunder om fremtiden for de store investeringsfonde. 

  Mød EU-kommissær Johannes Hahn, ansvarlig for regionalpolitik, der vil svare på spørgsmål om regionalfondens fremtid og betydning for taklingen af den økonomiske krise i Europas fattigste regioner - samt for energitransformationen i Europa: 20 % af fondsmidlerne skal ifølge Kommissionens forslag gå til omlægning af økonomien til en lav-emissionsøkonomi.

  Under besøget i Danmark præsenterer kommissær Hahn Europa-Kommissionens strukturfonds-udspil, har møder med fire danske ministre og taler ved URBACT konferencen i DGI-Byen.

  Danmark modtager i indeværende budgetperiode cirka en halv milliard  kr. om året fra Regional- og Socialfonden og  ca. trekvart milliard  i landdistrikts- og fiskerifondsmidler. Med den danske stats medfinansiering fordobles omtrent dette beløb, som derefter er til rådighed for investeringer i dansk vækst, beskæftigelse og miljø. Regional- og socialfondsmidlerne fordeles til projekter godkendt af de regionale vækstfora. Landdistriktsmidlerne går til miljøformål og projekter godkendt af lokale aktionsgrupper.

  Pressekonferencen vil foregå på engelsk

  Tid: kl. 11:00
  Sted: Europa-Huset, Gothersgade 115, 1123, Kbh. K (rundt hjørnet fra Nørreport)

  For tilmelding og yderligere oplysninger kontakt venligst Jeppe Gents

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 03/12/2012  |Til toppen