Sti

Offentlig høring om strategien for Østersøområdet
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

03/11/2008

Kommissionen indledte i dag en omfattende onlinehøring om EU's kommende strategi for Østersøområdet. Medlemsstater, regionale og lokale myndigheder, ngo'er, mellemstatslige organer og offentligheden opfordres til at fremsætte deres synspunkter om Østersøstrategien frem til den 31. december 2008. Hovedformålet med strategien er at forbedre Østersøens miljøsituation, fremme en afbalanceret økonomisk udvikling i regionen og gøre området mere tilgængeligt og sikkert.

  3. november 2008

  Baggrund:

  På Det Europæiske Råds møde i december 2007 bad medlemsstaterne Europa-Kommissionen om at udarbejde en "EU-strategi for Østersøområdet".

  Kommissær Danuta Hübner og den svenske statsminister, Fredrik Reinfeldt, holdt den første af en række debatmøder om den kommende strategi i Stockholm den 30. september. Der finder flere debatter sted som led i høringsprocessen i hhv. Gdansk (13. november), København (1.-2. december), Helsingfors (9. december) og Rostock (5.-6. februar 2009).

  Høringen, som også er åben for ikke-EU-medlemsstater som f.eks. Den Russiske Føderation, Island og Norge, skal i juni 2009 munde ud i en meddelelse fra Kommissionen med et officielt forslag til strategien. Meddelelsen ledsages af en handlingsplan med en oversigt over de vigtigste aktører og de finansielle instrumenter til gennemførelsen samt en tidsplan for færdiggørelsen. En af de prioriterede opgaver for det svenske EU-formandskab i andet halvår 2009 bliver at få vedtaget strategien.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen