Sti

Mere ambitiøs samhørighedspolitik post-2013
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

18/06/2008

Kommissær for regional politik, Danuta Hübner kunne i dag redegøre for resultaterne af en offentlig høring, som viste at der var enighed om, at Europa har brug for en ambitiøs samhørighedspolitik efter 2013. Dette blev fremlagt ved præsentationen af den femte rapport om økonomisk og social samhørighed.

  Udover enighed om en ambitiøs samhørighedspolitik viste den offentlige høring også, at der er stor modstand mod en re-nationalisering, men til gengæld et stort behov for en bedre koordinering af samhørighedspolitikken og andre EU sektorspecifikke politikker.
  Ved høringen var der over 100 bidrag fra 17 forskellige medlemslande.

  Rapporten om økonomisk og social samhørighed viste blandt andet, at de fattigere regioner oplever fortsat vækst. Væksten er koncentreret omkring vidensbaseret sektorer, som finansielle og erhvervsydelser, handel, transport og kommunikation. Derudover er der brug for yderligere investeringer i innovation, uddannelse og erhvervsuddannelse.

  Resultaterne af den offentlige høring og den analytiske rapport af de regionale økonomier findes begge i Samhørighedsrapporten.

  18. juni 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen