Sti

Europas storbyer
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

26/07/2007

... et godt sted at leve - og det bliver bedre!
Folk kan lide at bo i storbyerne og de forventer, at det bliver bedre at bo og arbejde der. Det er et par af hovedkonklusionerne i en Eurobarometer-undersøgelse om livskvaliteten i europæiske storbyer. Mere end tre fjerdedele af de adspurgte var tilfredse med livskvaliteten i deres by, og de fleste var positive med hensyn til deres bys fremtid.

  Mens borgerne som helhed var tilfredse med kvaliteten inden for områderne uddannelse, sundhed og kultur, var de mere bekymrede med hensyn til arbejdspladser, boligomkostninger og forurening.

  Samtidig med Eurobarometer-undersøgelsen offentliggøres resultaterne af en uafhængig undersøgelse udført for Europa-Kommissionen på grundlag af statistiske oplysninger om storbyerne indsamlet i undersøgelsen "European Urban Audit".

  Undersøgelsen konkluderer bl. a. at selvom arbejdspladser, virksomheder og højere uddannelsesinstitutioner er koncentreret i Europas storbyer, som er af afgørende betydning for EU's konkurrenceevne i den globale økonomi, så er livet i storbyerne også karakteriseret af problemer med social udstødelse og ghettodannelser.

  26. juli 2007

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen