Sti

Høring om den langsigtede finansiering af EU's økonomi
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

25/03/2013

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

Kommissionen har fremlagt en grønbog om den langsigtede finansiering af den europæiske økonomi. Kommissionen håber med grønbogen at starte en bred debat om de udfordringer, som er forbundet med finansiering af regeringers og virksomheders langsigtede investeringsbehov.

  Baggrund:

  Europas mest presserende prioriteter er at få EU tilbage på vejen mod intelligent, bæredygtig og inklusiv vækst, skabe arbejdspladser og bygge på de områder hvor EU har konkurrencefordel. I forbindelse med denne udfordring har Europa store, langsigtede investeringsbehov. Langsigtede investeringer er en form for udgifter, som styrker den produktive og industrielle kapacitet i økonomien.

  Med henblik på at finansiere sådanne langsigtede investeringer har regeringer og virksomheder behov for langfristet finansiering. Økonomiens kapacitet til at stille langfristet finansiering til rådighed afhænger af regeringers, virksomheders og husholdningers evne til at skabe og mobilisere opsparing og tiltrække udenlandske investeringer. Den afhænger også af dens evne til effektivt at kanalisere midlerne til de rette brugere og forbrugsområder – dette kan gøres af forskellige formidlere, såsom banker, forsikringsselskaber og pensionsfonde. Europa er imidlertid underlagt en række restriktioner, som påvirker den langfristede finansieringskapacitet. Grønbogen identificerer de problemer, som bør løses på områder som f.eks. tilsynsregler, virksomhedsstyring og finansmarkederne.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen