Sti

Høring om illoyal handelspraksis og handlingsplan for detailhandelen
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

31/01/2013

Foto©Creatas/Thinkstock

Foto©Creatas/Thinkstock

Kommissionen har vedtaget en europæisk handlingsplan for detailhandelen og en grønbog om illoyal handelspraksis i virksomhed-til-virksomhed-forsyningskæden for fødevarer og nonfoodvarer.

  Grønbogen iværksætter en høring om illoyal handelspraksis i virksomhed-til-virksomhed-forsyningskæden for fødevarer og nonfoodvarer, og som er blevet vedtaget samtidig med handlingsplanen. Høringen med en varighed på tre måneder vil hjælpe Kommissionen med at vurdere omfanget af illoyal handelspraksis og tilvejebringe dokumentation vedrørende virkningerne for økonomien og handel på tværs af grænserne. Effektiviteten af den selvregulering og lovgivning, som er blevet indført for at løse problemerne vedrørende sådan praksis på nationalt plan, vil blive undersøgt, og det vil ligeledes blive undersøgt, om de forskellige tilgange kan føre til fragmentering af det indre marked. Alle interesserede parter opfordres til at indsende deres synspunkter som svar på de spørgsmål, der rejses i grønbogen, senest den 30. april 2013.


  Aktionerne i den europæiske handlingsplan for detailhandelen vedrører fem centrale prioriterede områder:

  • Forbrugere med indflydelse gennem bedre oplysning
  • Forbedring af adgangen til handel og distribution gennem fremme af udveksling af god praksis mellem medlemsstaterne om fysisk planlægning og byplanlægning på handelsområdet
  • Mere rimelige og bæredygtige handelsforbindelser i hele forsyningskæden for fødevarer og nonfoodvarer
  • Sikring af bedre forbindelser mellem detailhandel og innovation
  • Etablering af et bedre arbejdsmiljø, f.eks. gennem sikring af bedre overensstemmelse mellem efterspurgte og udbudte kvalifikationer på arbejdsmarkedet.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen