Sti

Integreret pakkeleveringsmarked skal fremskynde væksten i e-handlen i EU
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

29/11/2012

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Kommissionen har lanceret en høring om grønbogen om pakkelevering, med særligt fokus på forhold på tværs af grænserne og e-handelsbehov. 

Alle interesserede parter opfordres til at deltage i høringen før den 15. februar 2013.

  Baggrund:

  E-handel betragtes generelt som et vigtigt bidrag til økonomisk vækst og højere beskæftigelse i EU. Kommissionens meddelelse om e-handel og onlinetjenester fra januar 2012 (se IP/12/10) identificerede bedre levering som én af fem topprioriteter i planen for at fremme e-handelen frem til 2015, og dens betydning er siden blevet understreget af Det Europæiske Råd og Europa-Parlamentet. Levering er af central betydning for e-handelen og spiller en vigtig rolle i opbygningen af tillid mellem sælgere og købere.

  Med grønbogen lancerer Kommissionen en omfattende høring med det formål at indsamle information om leveringsmarkederne for varer købt online og identificere mulige hindringer for skabelsen af et integreret pakkeleveringsmarked på EU-plan. Desuden ønsker Kommissionen at finde frem til, hvorledes de berørte parter mener kundernes og forbrugernes interesser bedst kan tilgodeses. På det grundlag vil Kommissionen udarbejde forslag til hvordan man kan udvikle et gnidningsløst leveringssystem i EU, som kan bidrage til væksten i e-handelen og sikre at fordelene ved e-handel kommer alle borgere og SMV’er til gode over hele Europa.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/11/2012  |Til toppen