Sti

Turen går til Europa
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

01/07/2011

Foto©DigitalDivision/Thinkstock

Foto©DigitalDivision/Thinkstock

Går ferien til Europa? EU har gjort det lettere at rejse end nogensinde før - Grænsekontrollen mellem de 25 Schengenlande er blevet afskaffet og man har fået flere rettigheder som flypassager. Det er stort set kun nødvendigt at veksle til én valuta, nemlig euroen og hvis man bliver syg kan man få gratis lægehjælp. Så man kan trygt begive sig ud på eventyr i Europa!

  Europæere og visse statsborgere fra lande uden for EU har nu ikke længere brug for visum, når de rejser rundt i Schengenområdet - de kan nøjes med et id-kort eller pas. Turister fra andre dele af verden kan desuden ansøge om et Schengen-visum. Med det i hånden kan de rejse i en række forskellige EU-lande i op til tre måneder.

  Det er også blevet mere sikkert når du skal ud at flyve. Kommissionen har i foråret ajourført sin sortliste over flyselskaber, der ikke er sikre nok til at flyve i EU. Og som flypassager har man fået flere rettigheder hvis flyet er over-booked, forsinket eller aflyst. Kommissionen planlægger at finpudse flypassagerers rettigheder yderligere i 2012.

  Der er ingen grænser for, hvad du kan købe til eget forbrug, når du rejser i EU. Euroen anvendes nu i 17 EU-lande og accepteres som regel også i de andre europæiske lande, især hvor der kommer mange turister. Det er slut med store vekselgebyrer - de euro, du hæver i en italiensk bank, kan du bruge i Frankrig, Slovenien og alle de andre lande i euroområdet.

  Er uheldet ude? Hvis du bliver syg under en rejse, kan du som EU-borger få gratis eller prisnedsat lægehjælp. Er du på ferie i mere end en måned, eller skal du på midlertidigt studie- eller arbejdsophold, giver det blå EU-sygesikringskort lettere adgang til lægehjælp og fremskynder refunderingen af udgifterne.

  God sommerferie - og god tur!

  "På rejse i Europa 2011-2012"

  Værd at vide om...:

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 27/07/2011  |Til toppen