Sti

EU vil beskytte e-forbrugere
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

24/03/2011

Foto©BananaStock/Thinkstock

Foto©BananaStock/Thinkstock

Justitskommissær Vivian Reding udtrykte i dag stor tilfredshed med at Europa-Parlamentet giver grønt lys for det videre arbejde med forbrugerbeskyttelsesdirektivet. Hun forklarede samtidig lidt om de ændringer, direktivet vil medføre. Loven vil blandt andet gøre e-handel mere gennemsigtig og forbedre e-forbrugernes rettigheder.

  Med direktivet vil man fjerne sælgers mulighed for at pålægge skjulte gebyrer og udgifter, lige som automatisk tilvalg af tillægsydelser, som forbrugeren ikke aktivt har udtrykt ønske om, forbydes. Man vil også indføre en 14-dages fortrydelsesret for køb på nettet.

  Med direktivet forventer man at kunne øge den grænseoverskridende e-handel, som resultat af styrket tillid fra forbrugerne, og af at direktivet vil gøre handelen lettere for de e-sælgende virksomheder.
   
  Direktivet baseres på et forslag fra Kommissionen fra oktober 2008, som blev godkendt af medlemslandene i januar i år. Direktivet forventes at være forhandlet endeligt på plads og kunne godkendes af Parlamentet i juni eller juli. 

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 25/03/2011  |Til toppen