Sti

Politiske retningslinjer for Rio+20-konferencen
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

20/06/2011

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

Kommissionen har vedtaget en meddelelse, som skal danne grundlag for, hvilken holdning EU skal indtage på FN's konference om bæredygtig udvikling, Rio+20, som afholdes i Rio de Janeiro i juni 2012.

  Hvad nu?

  Med udgangspunkt i denne meddelelse vil Kommissionen arbejde sammen med Rådet og Parlamentet om at opbygge en konsekvent EU-holdning, der kan medvirke til, at Rio+20-konferencen fører til et ambitiøst resultat med konkrete politikker og foranstaltninger, der gør økonomien grønnere.

  Baggrund

  To årtier efter det første miljøtopmøde i 1992 er der stadig alvorlige globale udfordringer tilbage, selv om der er gjort gode fremskridt med at bekæmpe fattigdom og ødelæggelse af miljøet. Mange af millenniumudviklingsmålene (MDG) er kørt helt af sporet. Der er stadig omkring 1,4 mia. mennesker, der lever i yderste fattigdom, og en sjettedel af jordens befolkning er underernæret. Der bruges løs af naturressourcerne, og udledningerne af drivhusgasser er i stadig stigning. Det er på den baggrund, verdens statsledere mødes i Rio de Janeiro i juni 2012 til det fjerde miljøtopmøde af sin art for at markere 20-året for FN's konference om miljø og udvikling, der blev afholdt i Rio de Janeiro i 1992, og 10-året for verdenstopmødet om bæredygtig udvikling, der fandt sted i Johannesburg i 2002. Fokus for Rio+20 bliver to indbyrdes forbundne emner, nemlig en grøn økonomi inden for rammerne af bæredygtig udvikling og bekæmpelse af fattigdom og de institutionelle rammer for bæredygtig udvikling.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 21/06/2011  |Til toppen