Sti

Europa-Kommissionen fast besluttet på at gøre REACH til en succes
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

31/03/2010

Den 30. november 2010 er sidste frist i henhold til REACH forordningen for registrering af højvolumenkemikalier, samt kendte særlige farlige stoffer. Producenter og importører skal dokumentere deres risikostyring af kemikalier i deres registreringsfiler, for at være i stand til at fortsætte deres produktion og markedsføring. Det anslås, at omkring 9.000 stoffer er omfattet.

  Reach står for Registration, Evaluation and Authorisation and Restriction of Chemicals. Det vil sige registering, vurdering og godkendelse og begrænsning af kemikalier. Reach er en meget omfattende forordning, som har til formål at sikre, at de nogle af de mest skadelige kemikalier identificeres og afskaffes. Forordningen trådte i kraft den 1. juni 2007 og implementeres trinvist over 15 år. REACH medfører store forandringer, og det er vigtigt for den enkelte virksomhed at have grundigt kendskab til reglerne.

  Kommissionen har hurtigt fulgt op på løftet afgivet under høringerne i Europa-Parlamentet. Næstformand Tajani og kommissær Poto─Źnik har den 25. marts sammen besøgt Det Europæiske Kemikalieagentur, ECHA i Helsinki. Kommissionen og ECHA tager fælles skridt til at gøre fremskridt i registrering af kemikalier og håndtering af problematiske stoffer. Af særlig betydning er en smidig gennemførelse af registreringen af højvolumenkemikalier, deadline 30. november 2010, ved at implementere løsninger på praktiske problemer for at støtte erhvervslivet, især små og mellemstore virksomheder. Begge kommissærer understregede deres forpligtelse til succesen af REACH.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen