Sti

Barroso taler for Global Editor's Forum i København
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

09/10/2009

Europa-Kommissionens formand José Manuel Barroso holder i aften i Operahuset på Holmen en af hovedtalerne ved 'Global Editors Forum', en international forsamling af redaktører fra klodens største medier, der i København mødes med statsledere og med eksperter i klimaforandringer og energisikkerhed. Temaet for mediefolkenes konference er 'Fra Kyoto til København'. De to øvrige hovedtalere er statsminister Lars Løkke Rasmussen og tidligere generalsekretær for FN, Kofi Annan.

  Budskabet fra Barroso er klart. En ambitiøs klimaaftale skal forsegles i København i december: "Hvis man lader sig distrahere af en plan B, risikere man at ende op med en plan F for Fiasko! Verden har dette problem til fælles. Intet land og ingen gruppe af lande kan alene levere tilstrækkelige CO2 reduktioner til at løse problemet". 

  Han siger endvidere: "Jeg er meget bekymret for fremgangen i forhandlingerne mod et positivt resultat i København, men jeg forbliver besluttet på at det skal lykkes. EU har bidraget meget til forhandlingerne gennem vores bindende reduktionsmål og gennem vores ideer om finansiering, som blev vel modtaget i New York[...]. Vi vil fortsætte med at gøre alt hvad vi kan for at få en aftale i stand i København".

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen