Sti

EU-kommissær Margot Wallström modtager Svend Auken prisen
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

09/12/2009

I dag uddelte Socialdemokraterne i Danmark for første gang den nye Svend Auken pris, der gives til en person, virksomhed eller organisation, som har ydet en særlig indsats for miljø- og klimaarbejdet.

  Prisen gives til EU-kommissær Margot Wallström, i anerkendelse af hendes ekstraordinære indsats for klimaet og miljøet i Europa.

  I sin tid som miljøkommissær var Margot Wallström med til at få EU til at ratificere Kyoto-protokollen i 2002. Hun har dermed været en frontfigur i at give EU den afgørende rolle i det globale arbejde hen i mod en ambitiøs klimaplan, som gerne skulle lykkes i disse dage ved COP15.

  Som miljøkommissær stod hun endvidere bag udformningen af REACH-forordningen om kemikalier, som er det mest komplekse substantielle lovgivningsarbejde i hele EU's historie - med vidtrækkende betydning for forbrugernes sikkerhed og beskyttelse mod skadelige kemi-påvirkninger.

  I sit arbejde de seneste fem år som første næstformand for Europa-Kommissionen har hun især lagt vægt på at skabe debat og folkeligt engagement i Europa. Endvidere har hun sammen med ikke mindst norske Gro Harlem Brundtland og irske Mary Robinson fortsat sit arbejde for miljøet og klimaet, senest gennem sit engagement i Road to Copenhagen-initiativet.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen