Sti

Kommissionen præsenterer strategisk energiteknologiplan
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

22/11/2007

Kommissionen præsenterede i dag en strategisk energiteknologiplan, (SET-planen), i håb om at kunne bevæge sig imod en fremtid, hvor forsyningen af energi ikke er baseret på kulstoffer.

  Udviklingen af kulstoffattig teknologi vil spille en afgørende central rolle i opnåelsen af fremtidens mål for energiforsyning og forebyggelsen mod klimaforandringer. Hovedformålet med SET-planen er at fremme udviklingen og implementeringen af de nye teknologier.

  For at opnå Europas mål i år 2020 og 2050 om at reducere udledningen af drivhusgasser, vil vedvarende energi og effektiviteten af denne energi kræve handling på områder såsom standarder, forsyningsmekanismer og priser for at udlede CO2. Det kræver også udviklingen af nye effektive teknologier, hvilket kræver flere ressourcer afsat til forskning. Europas potentiale for at udvikle nye generationer af kulstoffattige teknologier såsom vindenergi, solenergi og andre alternative energiformer er enormt. Dog har EU's energi-forskning ofte været underfinancieret, spredt og dårligt koordineret. Hvis EU's mulighed for at udnytte potentialet skal opnås, er det derfor nødvendigt at optimere effektiviteten og skabe en bedre koordination og organisation. Dette er grunden til at Kommissionen foreslår SET-planen.

  22. november 2007

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen