Sti

Dom: Skype-opkøb er ok
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

11/12/2013

Dom i sag T-79/12: Microsofts køb af Skype er foreneligt med det indre marked
Denne fusion begrænser ikke konkurrencen på markedet for videokommunikation for hverken den brede offentlighed eller for virksomheder.

  Baggrund:

  Selskabet Skype leverer tjenester og software til kommunikation over internettet, der giver mulighed for at sende øjebliksbeskeder samt stemme- og videokommunikation.
  Microsoft er et amerikansk selskab, der udtænker, udvikler og sælger computersoftware og forbundne tjenester, som omfatter software og tjenester til kommunikation over internettet til både den brede offentlighed og virksomheder.
  I september 2011 anmeldte Microsoft en fusion til Kommissionen, hvorved selskabet påtænkte at erhverve kontrollen over Skype. Cisco og Messagenet, som er selskaber, der leverer tjenester og software til kommunikation over internettet til henholdsvis virksomheder og den brede offentlighed, fremsatte over for Kommissionen bemærkninger for at godtgøre de konkurrencebegrænsende virkninger, som den planlagte fusion ville medføre. I oktober 2011 erklærede Kommissionen alligevel denne fusion forenelig med det indre marked.
  Cisco og Messagenet anlagde efterfølgende sag ved Retten med påstand om annullation af Kommissionens afgørelse.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen