Sti

Kommissionen starter høring om nye retningslinjer for statsstøtte til lufthavne og flyselskaber
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

03/07/2013

foto©istockphoto_thinkstock

foto©istockphoto_thinkstock

Kommissionen har startet en offentlig høring om udkastet til sine nye retningslinjer for statsstøtte i luftfartssektoren i EU. De kommende retningslinjer vil fastsætte, hvordan EU-landene kan støtte lufthavne og flyselskaber uden at overtræde EU's statsstøtteregler.
De berørte parter får 12 uger til at kommentere udkastet til retningslinjer. Kommissionen vil på baggrund af de modtagne bidrag vedtage reviderede retningslinjer i begyndelsen af 2014.

  Baggrund:

  Kommissionen vurderer i øjeblikket EU-landenes offentlige finansiering af lufthavne og flyselskaber efter retningslinjerne for luftfart fra 2005. De indeholder bestemmelser om vurdering af offentlig støtte til lufthavne og til at starte flyveruter fra regionale lufthavne.

  På grund af de store ændringer, der er sket på markedet i de sidste ti år, startede Kommissionen en gennemgang med en første offentlig høring i 2011. Den bekræftede, at der er behov for at revidere de gældende regler.

  Samtidig arbejder Kommissionen på omkring 50 sager - bl.a. SAS-sagen - om statsstøtte i luftfartssektoren.

  Det nye udkast til retningslinjer vil afspejle målet med og principperne for modernisering af statsstøtten.

  Det vil søge at sikre, at skatteydernes penge bruges fornuftigt, og at der fortsat er tale om lige vilkår mellem lufthavne og flyselskaber på det indre marked uanset deres forretningsmodel (fra store hubs til regionale lufthavne og fra store nationale flyselskaber til lavprisselskaber).

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen