Sti

Rapport om EU-landenes innovationsresultater
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

26/03/2013

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Kommissionen har fremlgt den seneste rapport om Unionens resultattavle for innovation, som benchmarker medlemsstaternes innovationsresultater og –potentiale.
Rapporten for 2012 rangordner medlemsstaterne efter innovationsresultater og opdeler dem i innovationslande, innovationsfølgende lande, moderate innovationslande og beskedne innovationslande.

  Rapporten viser udviklingen i EU’s og de enkelte medlemsstaters innovationsresultater over en periode på fem år og siden iværksættelsen af Europa 2020-flagskibsstrategien i 2010. Endelig ser rapporten på den økonomiske krises indvirkning på EU’s forsknings- og innovationslandskab. 

  Baggrund:

  Unionens resultattavle for innovation bidrager til en bedre gennemførelse af Europa 2020-flagsskibsinitiativet ”Innovationsunionen”. I mere end 10 år har rapporten været brugt til at analysere EU’s og medlemsstaternes innovationsresultater ved brug af statistisk analyse, som måler fremskridt på vejen mod en mere innovativ europæisk økonomi – et afgørende element i Europa 2020-strategiens målsætning om intelligent vækst.

  Rapporten måler innovationsfremskridt og –resultater på grundlag af 25 indikatorer, samlet i otte nøgleområder med betydning for europæisk og national forsknings- og innovationssystemer, nemlig menneskelige ressourcer, åbne og attraktive forskningsordninger af topkvalitet, finansiering og støtte, virksomhedsinvesteringer, netværk og iværksætteri, intellektuel kapital, innovative virksomheder og økonomiske virkninger. Rapporten dækker alle 27 medlemsstater, kandidatlande og associerede lande, samt, i et mindre omfang, EU’s væsentligste globale økonomiske partnere, såsom USA, Japan, Sydkorea og BRICS-landene.


   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen