Sti

Europæisk handlingsplan for iværksættere
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

09/01/2013

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Europa har brug for flere iværksættere for at få gang i væksten.
Kommissionen foreslår en detaljeret plan for udviklingen af en ny iværksætterkultur i Europa, og opfordrer medlemsstaterne og alle interesserede parter til at udnytte millioner af europæeres ønske om at blive deres egen chef.

  Handlingsplanen for iværksætteri sætter fokus på behovet for en gennemgribende kulturel ændring i Europa baseret på effektiv iværksætteruddannelse. Den indeholder konkrete tiltag/foranstaltninger til at hjælpe iværksættere i bestemte sociale grupper, som f.eks. unge, kvinder, ældre, migranter og arbejdsløse. Den behandler også hindringer for iværksætteri, såsom adgang til finansiering, bureaukrati og følgerne af ærlig konkurs.

  Baggrund:

  Siden 2008 har Europa været ramt af konsekvenserne af den værste økonomiske krise i 50 år: for første gang er der over 25 mio. arbejdsløse i Europa, og i de fleste medlemsstater er det endnu ikke lykkedes små og mellemstore virksomheder at komme tilbage til det niveau, de havde før krisen.
  Iværksætterånd er en stærk drivkraft for økonomisk vækst: den skaber nye virksomheder og arbejdspladser, åbner nye markeder og bidrager til udvikling af nye evner og færdigheder. Den gør også økonomierne mere konkurrencedygtige og innovative. Kommercialiseringen af nye ideer forbedrer produktiviteten og skaber velstand. Hvis ikke nye virksomheder skabte arbejdspladser ville den gennemsnitlige nettovækst i beskæftigelsen i Europa være negativ. Nye virksomheder, og særligt små og mellemstore virksomheder, er den væsentligste kilde til øget beskæftigelse: tilsammen skaber de over 4 mio. nye arbejdspladser i Europa hvert år.
  Sammen med handlingsplanen offentliggør Kommissionen også Eurobarometer-undersøgelsen fra 2012 om europæernes holdninger til iværksætterånd.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen