Sti

CARS 2020: handlingsplan for EU´s bilindustri
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

08/11/2012

Foto©Altrendo-images/Stockbye/Thinkstock

Foto©Altrendo-images/Stockbye/Thinkstock

Kommissionen har fremlagt CARS 2020, der sigter på at støtte bilindustrien i den nuværende ugunstige økonomiske situation i Europa og sikre dens konkurrenceevne og bæredygtighed frem til 2020.

  Foranstaltningerne har til formål at:

  1. Styrke forretningsbetingelserne i forbindelse med det nuværende pres på omkostningerne og med henblik på at bevare et industrielt grundlag i Europa på lang sigt.
  2. Forbedre konkurrenceevnen på de globale markeder og dermed hjælpe bilindustrien til at styrke sin internationale handelsposition gennem handelsforhandlinger, bilaterale diskussioner og international harmonisering.
  3. Fremme bæredygtig mobilitet ved at opfordre til at anlægge en sammenhængende tilgang til CO2, luft- og støjforurening, færdselssikkerheden, alternative brændstoffer og infrastruktur.
  4. Forberede fremtiden gennem forskning, udvikling og innovation, med henblik på at producere mere bæredygtige og effektive biler, samt investere i fremtidens kvalifikationer.

  Baggrund:

  Bilindustrien har, med sine 12 mio. job, 4 % af BNP og 90 mia. euro handelsoverskud, en strategisk betydning for Europas økonomi. Desuden er bilindustrien den største private investor i forskning og innovation. I løbet af det kommende årti forventes efterspørgslen efter biler i vækstlandene at stige voldsomt, hvilket vil medføre voksende pres på oliepriserne, problemer med bæredygtigheden og øget konkurrence på verdensplan. En ledende rolle på teknologiområdet kommer til at være af afgørende betydning for at kunne tage de udfordringer og muligheder op.

  Meddelelsen er konklusionen på to års arbejde i CARS 21-ekspertgruppen, som blev nedsat i oktober 2010. Gruppen bestod af syv kommissærer, ni medlemsstater og en bred og afbalanceret gruppe af repræsentanter for berørte grupper. På sit sidste møde den 6. juni 2012 vedtog gruppen sin endelige rapport, som afspejler konsensussynspunktet på den strategiske vision for bilindustrien i 2020 og indeholder særlige anbefalinger på en række politikområder. Meddelelsen omskriver også gruppens anbefalinger til tilsagn fra Kommissionen, som skal gennemføres i løbet af de kommende år, og opfordrer medlemsstaterne til at bidrage til deres gennemførelse. I 2013 vil en overvågningsprocedure kaldet CARS 2020 blive etableret med det formål at følge gennemførelsen af CARS 21-strategien nøje.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 05/08/2013  |Til toppen