Sti

Kommissionen offentliggør SMV-præstationsmålingen
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

15/10/2012

Foto©comstock/Thinkstock

Foto©comstock/Thinkstock

Kommissionen har fremlagt SMV-præstationsmålingen 2012.
Det er Europa-Kommissionens væsentligste redskab til overvågning og vurdering af medlemsstaternes gennemførelse af den såkaldte Small Business Act (SBA). Målingen, som blev lanceret i 2008, er en omfattende kilde til information om, hvorledes SMV’er klarer sig i Europa. Rapporten giver et overblik over de seneste SMV-tendenser og indeholder i år også et særligt afsnit om højteknologiske og videnintensive SMV’ers præstationer i de 27 medlemsstater og visse lande udenfor EU.

  Baggrund:

  Rapporten giver et overblik over hvorledes SMV’er klarer sig i EU, baseret på en række nøgleindikatorer (antal virksomheder, beskæftigelse og merværdi) og med særligt fokus på de højteknologiske og videnintensive sektorer. Den indeholder også et kompendium om offentlige politikker og støttetiltag til skabelse af viden- og teknologiintensive SMV’er, særligt spin off-virksomheder fra universiteter.

  Rapporten er vedlagt landespecifikke oplysningsblade, som vurderer fremskridtene i gennemførelsen af SBA i medlemsstaterne. Deres præstationer analyseres og benchmarkes i forhold til EU-gennemsnittet på grundlag af et sæt relevante statistiske indikatorer for hvert af de 10 strategiske principper i SBA. Analysen er vedlagt en oversigt over den nationale udvikling af politikker i 2012. De landespecifikke oplysningsblade dækker EU's 27 medlemsstater, samt Albanien, Kroatien, Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien, Island, Israel, Liechtenstein, Norge, Montenegro, Serbien og Tyrkiet.

  SMV’er, som udgør rygraden i den europæiske økonomi, synes at have spillet en afgørende rolle i overvindelsen af krisen siden 2008. SBA, som blev vedtaget i 2008 og revideret i 2011, sigter på at skabe lige vilkår for SMV’er over hele EU og forbedre det administrative og retlige miljø, så SMV'er får mulighed for at frigøre deres fulde potentiale til at bidrage til beskæftigelse og vækst. SBA har en stærk styringsstruktur, i hvilken erhvervssammenslutninger og medlemsstaternes regeringer spiller en central rolle.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 15/10/2012  |Til toppen