Sti

Undersøgelse af finansieringen af multiarena i København
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

21/03/2012

©iStockphoto/Thinkstock

©iStockphoto/Thinkstock

Kommissionen har indledt undersøgelse af om offentlige støtte til opførelsen af multiarena i København er i overensstemmelse med EU's regler for statsstøtte. Kommissionen er på nuværende tidspunkt bekymret over, om den offentlige støtte kan give de nye multiarenaer en urimelig økonomisk fordel i forhold til deres konkurrenter og dermed fordreje konkurrencen på det indre marked.

  Den tilbundsgående undersøgelse giver interesserede tredjeparter mulighed for at fremsætte bemærkninger om de undersøgte foranstaltninger.

  Baggrund:

  I Danmark planlægger Københavns Kommune at opføre en multiarena af international standard med faciliteter til musik, kultur og sport. Projektets væsentligste partnere er Københavns Kommune og den private fond Realdania, som leverer en del af finansieringen. By & Havn, der ejes af Københavns Kommune og den danske stat, indrømmer vederlagsfrit brugsretten til den jord, hvorpå multiarenaen skal bygges. Multiarenaens operatør vælges gennem en åben og gennemsigtig udbudsrunde. Kommissionen har modtaget to klager vedrørende finansieringen af den nye multiarena.

  Efter at have foretaget indledende undersøgelser er Kommissionen i tvivl om, hvorvidt behovet for nye multiarenaer ville kunne opfyldes af private aktører eller ved brug af eksisterende faciliteter.

  Læs den fulde pressemeddelelse nedenfor:

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 21/03/2012  |Til toppen