Sti

Statsstøtte til afvikling af Amagerbanken godkendt
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

25/01/2012

Med henblik på afvikling af Amagerbanken har Europa-Kommissionen idag godkendt en kapitaltilførsel på 1,2 mia. kr., en likviditetsfacilitet på op til 20 mia. kr. og en tilvejebringelse af ansvarlig indskudskapital på op til 500 mio. kr. Støtten er forenelig med EU's regler for statsstøtte til kriseramte banker, bl.a. for den er nødvendig for at sikre en ordnet afvikling af Amagerbanken og en begrænsning af konkurrenceforvridningen til et minimum.


  Amagerbanken var Danmarks 8. største bank med detail- og erhvervskunder som kerneområde. Den 7. februar 2011 var banken nødt til at indgive konkursbegæring i henhold til den danske ordning for afvikling af nødlidende finansielle institutioner, da den ikke længere var i stand til at refinansiere sine aktiviteter på kapitalmarkederne. Allerede 6. juni 2011 godkendte Kommissionen redningsstøtte til Amagerbanken. Den 5. august 2011 fremlagde Danmark en omstruktureringsplan med henblik på opløsning af banken i henhold til danske afviklingsordning.

  Efter planen skal en del af banken neddrosles over en årrække og ikke indgå i nye engagementer. Den sunde del af Amagerbanken er blevet solgt til BankNordik efter en udbudsprocedure. En ikke-fortrolig udgave af Kommissionens beslutning vil være tilgængelig under sagsnummer SA.33485 i statsstøtteregisteret på webstedet tilhørende Kommissionens Generaldirektorat for Konkurrence, når eventuelle fortrolighedsspørgsmål er blevet afklaret.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 25/01/2012  |Til toppen