Sti

Tjenesteydelser af almindelig økonomisk interesse
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

20/12/2011

Foto©hemera/Thinkstock

Foto©hemera/Thinkstock

Kommissionen har vedtaget en ny pakke om statsstøttereglerne for tjenesteydelser af almindelig økonomisk interesse: to meddelelser om anvendelse og godtgørelse, en afgørelse om godtgørelse til visse virksomheder, der yder tjenesteydelser af almindelig økonomisk interesse samt en forordning om de minimis-støtte. Pakken skal revidere den såkaldte Monti-Kroes-pakke fra 2005 om regler for tjenesteydelser af almindelig økonomisk interesse.

  Hovedformålet med ajourføringen er ifølge kommissær Joaquin Almunia at få klarere og mere enkle regler og at kunne se bort fra tjenesteydelser af almindelig økonomisk interesse, som er af lokal karakter og ofte involverer mindre godtgørelsesbeløb, og i stedet fokusere på økonomiske tjenester, som har en vigtig grænseoverskridende betydning. Reformpakken inddrager mange af de kommentarer, som er fremkommet under den offentlige høring.

  Baggrund:

  I marts 2011 vedtog Kommissionen en meddelelse, der fremlagde de brede politiske målsætninger for reformen: præcisering, forenkling og øget fokus på effektivitet og konkurrence for store virksomheder, der udfører tjenesteydelser af almindelig økonomisk interesse.
  I september 2011 offentliggjorde Kommissionen fire forslag, der konkretiserer de brede målsætninger. Kommissionen har gennemført en omfattende høring af forslagene og har modtaget værdifulde bidrag fra medlemsstaterne, de europæiske institutioner og fra øvrige implicerede parter. Kommissionen forventes at vedtage tre af de fire forslag 20. december. Det fjerde forslag, som er en forordning, forventes at foreligge i endelig form i foråret 2012.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 20/12/2011  |Til toppen