Sti

Kommissionen godkender at Arla overtager det tyske andelsmejeri Hansa
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

01/04/2011

© Arla Food amba

© Arla Food amba

Kommissionen har idag godkendt, at Arla Food amba i overensstemmelse med EU's fusionsforordning overtager Hansa-Milch Mecklenburg-Holstein. Efter en undersøgelse af sagen har Kommissionen konkluderet, at fusionen ikke mærkbart vil påvirke konkurrencen i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) eller en væsentlig del deraf.

  Arla er et førende andelsmejeri, der ejes af svenske og danske mælkeproducenter, og som er aktivt inden for produktion og salg af en række mælkeprodukter, navnlig i Skandinavien og Det Forenede Kongerige, men også verden over.

  Hansa er et tysk andelsmejeri med et mere regionalt fokus, som væsentligst leverer friske mejeriprodukter, langtidsholdbar mælk, smør og mælkepulver.

  Kommissionens undersøgelse af den foreslåede fusion viste, at Arlas og Hansas aktiviteter i høj grad er komplementære, da Hansas aktiviteter fokuserer på friske mejeriprodukter og det tyske marked, hvor Arla kun har begrænsede aktiviteter. Kun i Danmark og Sverige vil fusionen føre til horisontale overlapninger på markedet for smør, fløde og langtidsholdbare mælkedrikke. Markedsundersøgelsen viste imidlertid, at der findes et tilstrækkeligt antal alternative leverandører, da kunderne kan købe ind i et stort geografisk område. Som følge heraf medfører fusionen forholdsvis beskedne markedsandele, som ikke giver anledning til konkurrencemæssige bekymringer.

  Fusionskontrol og procedurer
  Kommissionen fik i 1989 beføjelser til at vurdere fusioner og virksomhedsovertagelser med en omsætning over visse tærskler (se artikel 1 i fusionsforordningen). Kommissionen godkender de fleste fusioner uden betingelser og accepterer kun afhjælpende foranstaltninger eller forbyder fusioner, når den anmeldte fusion i væsentlig grad ville være konkurrencebegrænsende og forringe forbrugernes situation.

  Når en fusion er anmeldt, har Kommissionen normalt 25 arbejdsdage til at beslutte, om den vil godkende fusionen (fase l) eller indlede en tilbundsgående undersøgelse (fase ll).

  Fusionen blev anmeldt til Kommissionen den 25. februar 2011.

  Flere oplysninger om sagen kan findes her

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 01/04/2011  |Til toppen