Sti

Kommissionen godkender Microsofts planlagte overtagelse af Yahoo Erhverv
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

19/02/2010

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's fusionsforordning godkendt Microsofts planlagte overtagelse af internet-søgning og annoncering af virksomheder på Yahoo! Inc. Kommissionen konkluderede, at fusionen ikke ville hæmme den effektive konkurrence inden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) eller nogen væsentlig del af det. Microsoft er aktiv inden for design, udvikling og levering af software og levering af relaterede tjenester på verdensplan. Yahoo Search er en virksomhed omfattet af transaktionen inklusiv søgning på internettet og online-søgeannoncering virksomheder i Yahoo, herunder online-søgeplatformen Panama.

  I henhold til de aftaler indgået af Microsoft og Yahoo, vil Microsoft få en 10-årig eksklusiv licens til Yahoo's søgeteknologier. Microsoft vil også leje Yahoo internet-søgning og annoncering af personale. Microsoft vil være den eksklusive internet-søgning og annonceringsudbyder brugt af Yahoo. Til gengæld vil Microsoft beholde 12% af indtægterne for på Yahoo's og sine partneres hjemmesider i løbet af de første fem år af aftalen, hvor de betaler 88% til Yahoo som en anskaffelsespris af trafikken.

  I EØS er Microsoft og Yahoo's aktiviteter i søgning på internettet og online-søgeannoncering meget begrænset med kombinerede markedsandele, generelt under 10%. Google har derimod generelt markedsandele på over 90%.

  Ifølge Microsoft vil overtagelsen af Yahoo Search medvirke til mere søgeannoncering og til, at den kan blive et mere troværdigt alternativ til Google, samt skabe større værdi for annoncørerne. Kommissionens første markedsundersøgelse har vist, at omfanget er et vigtigt element for at være en effektiv konkurrent i søgeannoncering.

  Transaktionen blev anmeldt til Kommissionen med henblik på at opnå godkendelse den 15. januar 2010.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen