Sti

Kommissionen og lægemiddelindustrien foreslår mere effektive metoder til udvikling af lægemidler
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

27/11/2009

I dag indledte initiativet om innovative lægemidler (IMI) officielt sin anden indkaldelse af forslag. Det offentlig-private partnerskab mellem Europa-Kommissionen og Den Europæiske Sammenslutning af Farmaceutindustriforeninger (EFPIA) opfordrer forskningskonsortier til at indsende forslag om ni videnskabelige emner. Målet for forslagsindkaldelsen er at fremskynde opdagelse og udvikling af nye lægemidler til behandling af kræft, betændelsessygdomme og smitsomme sygdomme. IMI vil også finansiere projekter, som sigter mod at forbedre udvekslingen af oplysninger mellem lægemiddelindustrien og de videnskabelige kredse - et vigtigt aspekt af videnstyring. Kommissionen støtter denne anden forslagsindkaldelse med 76,8 mio. EUR, og EFPIA's medlemmer forventes at bidrage med et mindst lige så stort beløb.

  Videre etaper

  Fristen for indsendelse af forslag i denne runde er den 8. februar 2010, og resultaterne vil blive bekendtgjort i løbet af sommeren 2010.

  Baggrund

  Initiativet om innovative lægemidler (IMI) er et offentlig-privat partnerskab, der blev etableret i 2007 mellem Europa-Kommissionen og Den Europæiske Sammenslutning af Farmaceutindustriforeninger (EFPIA). IMI's mål er at sikre Europa en førende rolle inden for biofarmaceutisk innovation og at fremskynde opdagelse og udvikling af bedre lægemidler til patienter.

  Dets budget beløber sig for perioden 2008-2017 til i alt 2 mia. EUR, hvoraf Det Europæiske Fællesskab bidrager med 1 mia. EUR og lægemiddelindustrien med 1 mia. EUR.

  IMI's første forslagsindkaldelse blev indledt i april 2008. 134 forslag blev indgivet, og blandt disse blev der udvalgt 15, som modtager 246 mio. EUR.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen