Sti

Mindre bureaukrati: Kommissionen reducerer de administrative byrder
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

22/10/2009

Med udgangspunkt i et forslag fra Kommissionen satte EU sig i 2007 det ambitiøse mål, at de administrative udgifter, som EU-lovgivning er skyld i, skal reduceres med 25 % inden 2012. Kommissionen offentliggør i dag en oversigt over de hidtidige fremskridt samt en række planer for sektorreduktioner inden for 13 prioriterede områder. De foranstaltninger, som Kommissionen har foreslået, og som er under forberedelse, gør det muligt for erhvervslivet at spare i alt omkring 40,4 mia. EUR ud af 123,8 mia. EUR, der ellers ville være brugt på bureaukrati i forbindelse med 72 EU-tekster og de foranstaltninger, der træffes for at omsætte og gennemføre bestemmelserne i medlemsstaterne.

  Foranstaltninger, som Kommissionen har truffet, eller som Kommissionen har foreslået, og som allerede er vedtaget, kunne beløbe sig til 7,6 mia. EUR. Foranstaltninger, der er foreslået af Kommissionen, men som endnu ikke er vedtaget af Europa-Parlamentet og Rådet, ville føje 30,7 mia. EUR til det beløb. Man er i færd med at se på yderligere foranstaltninger, der ville indebære besparelser på mindst 2,1 mia. EUR. Det er nu op til Parlamentet og Ministerrådet at sørge for, at erhvervslivet mærker forskel i praksis.

  Baggrund:

  I januar 2007 præsenterede Kommissionen en ambitiøs handlingsplan til at udrydde unødvendige byrder i EU. Det Europæiske Råd støttede programmet i marts 2007 og inviterede medlemslandene til at "opstille sammenlignelige nationale målsætninger "

  Handlingsplanen er en essentiel del af Kommissionens overordnede dagsorden om bedre regulering, der søger at fremme konkurrencedygtighed, vækst og jobs.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen