Sti

Kommissionen godkender GEFA's overtagelse af PEMA
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

07/08/2008

PEMA er aktiv inden for leasing af lastbiler og trailere i bl.a. Danmark.

I medfør af fusionsforordningen har Kommissionen godkendt en planlagt fusion, hvor GEFA Gesellschaft für Absatzfinanzierung mbH ("GEFA"), Tyskland, overtager en tysk virksomhed PEMA GmbH ("PEMA"), der er aktiv inden for udlejning af lastbiler og trailere.

  Efter en gennemgang af sagen har Kommissionen konkluderet, at transaktionen ikke vil medføre nogen væsentlig forringelse af konkurrencen inden for EØS eller større dele heraf.

  GEFA yder finansieringsløsninger, navnlig finansiel leasing til transportable investeringsgoder herunder lastbiler og trailere. Virksomheden er i sidste instans kontrolleret af Société Générale banking group.

  Ud over i Danmark er PEMA aktiv inden for operationel leasing (full-service-udlejning) af tunge lastvogne og trailere (over tolv tons) i Belgien, Den Tjekkiske Republik, Tyskland, Polen, Rumænien, Slovakiet og Schweiz.

  Der er ingen horisontal overlapning mellem GEFA's og PEMA's aktiviteter med undtagelse af en begrænset overlapning af finansiel leasing af tunge køretøjer i Den Tjekkiske Republik og Slovakiet. Derudover giver transaktionen ingen konkurrencemæssige problemer på trods den vertikale forbindelse mellem GEFA's aktiviteter inden for finansiel leasing og PEMA's aktiviteter inden for operationel leasing i de lande, hvor de begge er til stede, fordi parterne har begrænsede markedsandele, og fordi finansiel leasing ikke er den eneste måde at finansiere lastbiler på.

  7. august 2009

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen