Sti

Dansk etnisk iværksætterkonsulentprojekt forhåndsudvalgt til den europæiske virksomhedspris 2007
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

21/11/2007

Et dansk etnisk iværksætterkonsulentprojekt er blandt de 13 projekter, der er forhåndsudvalgt til at konkurrere om den europæiske virksomhedspris 2007, som belønner offentlige initiativer til iværksætterstøtte.

  En jury, der består af højtstående europæiske iværksættere, erhvervsfolk og akademikere samt medlemmer af Europa-Kommissionen, Regionsudvalget og nationale regeringer, har udvalgt projekterne efter en gennemgang af 48 nominerede i seks kategorier. Det endelige resultat offentliggøres den 6.-7. december 2007 i Porto (Portugal), hvortil alle nominerede er indbudt. Vinderne af denne årlige begivenhed fungerer på tværs af Europas regioner som rollemodeller for, hvordan der skabes miljøer, hvor iværksættere og iværksætterkultur kan blomstre.

  Etnisk konsulent for etniske iværksættere

  Fremme af iværksætterkultur, deling af viden om iværksætterindsats og tilbud om rådgivning i virksomhedsudvikling er en vigtig vej til beskæftigelse og integration af indvandrere. Det etniske iværksætterprojekt i Vejle lagde oprindelig hovedvægten på at kortlægge rollemodeller og overtale indvandrere til at benytte sig af virksomhedstjenester, der står til rådighed i Danmark. Det tilskynder også indvandrere med færdigheder og en videregående uddannelse til at overtage danske virksomheder, når ejerne trækker sig tilbage.

  Resultaterne har været imponerende. 45 orienterende møder med individuel bistand fra en konsulent fra en etnisk gruppe har allerede ført til, at 24 iværksættere har startet egen virksomhed - og 19 af dem kører stadig.

  Projektet er lille, men det har en vigtig målgruppe, nemlig dynamiske folk, der har behov for støtte. Desuden har det effekt på både virksomheder og social integration. De hidtidige resultater har oversteget forventningerne og bidraget til, at Vejle blev kåret til årets iværksætterby 2007 af et panel, der bl.a. bestod af repræsentanter for Dansk Industri, Dansk Erhvervsfremme og Erhvervs- og Byggestyrelsen.

  Etnisk konsulent for etniske iværksættere i Vejle-området, Vejle Erhvervsudvikling, Vejle

  Nærmere oplysninger om projektet kan findes på www.vejle-erhvervsudvikling.dk eller ved at kontakte Michael Jul-Nørup Pedersen erhvervskonsulent - tlf.: +45 76 81 19 00; fax: +45 76 81 19 10; e-mail: mijpe@vejle.dk

  21. november 2007

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen