Sti

Dom vedrørende Bang & Olufsen om varemærke-registrering
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

10/10/2007

Sag T-460/05

Bang og Olufsen har indbragt KHIM's afslag på at indregistrere et tredimensionelt varemærke i form af en opretstående blyantsformet højtaler på en lav fod for Retten i Første Instans.

  Retten udtaler, at varemærkets form virkelig er særlig, og at den ikke kan opfattes som fuldstændig almindelig. Således har højttalerens krop form af en kegle, der ligner en blyant eller en orgelpibe, hvis spids berører et firkantet fundament. Desuden er der på den ene side af denne kegle påsat en lang, rektangulær plade, hvilket forstærker indtrykket af, at vægten alene hviler på spidsen, der kun let berører det firkantede fundament. Denne helhed udgør således et bemærkelsesværdigt design, der er nemt at huske. Alle disse kendetegn adskiller det ansøgte varemærke fra den almindelige form af de varer i samme kategori, der sædvanligvis findes i handelen, og som normalt består af lige linjer og rette vinkler.

  Retten fastslår derfor, at KHIM, da det fandt, at det ansøgte varemærke ikke havde fornødent særpræg, har set bort fra ordlyden af forordning nr. 40/94, hvoraf det følger, at det er tilstrækkeligt med et minimum af særpræg for, at registreringshindringen i denne artikel ikke finder anvendelse.

  Retten annullerer derfor KHIM's afgørelse.

  10. oktober 2007

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen