Sti

Innovation: Danmark i front i europæisk sammenhæng
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

22/02/2007

Den europæiske resultattavle (scoreboard) for innovation måler landenes innovative formåen baseret på en omfattende række af indikatorer, inklusiv uddannelse, udgifter til informations- og kommunikationsteknologi, forskningsinvesteringer og antal udtagne patenter.
EU-landene måles op imod hinanden og i forhold til sværvægterne indenfor innovation, Japan og USA.

  Faktaboks: Danmark

  Samlet resultat
  Danmark er med en innovationsindsats godt over EU-gennemsnittet et af de EU-lande, der klarer sig bedst innovativt. Indikatorerne for alle fem innovationsdimensioner ligger højt. Næsten alle tilgængelige oplysninger for 2005 ligger langt over EU25-gennemsnittet. Når man ser på de senest tilgængelige oplysninger for hver af indikatorerne, er det kun indikatoren for højteknologisk eksport, der ligger lavere. Alle grupper klarer sig godt, og der er opnået særligt gode resultater for venturekapital i opstartsfasen, livslang læring og EF-mønstre.

  Udvikling
  Danmark har haft en positiv udvikling fra 1998 til 2005 - specielt er alle indikatorer for innovations- og iværksættergruppen steget betydeligt. Kategorien 'anvendelse' er den mest statiske, hvilket antyder, at der her er udviklingsmuligheder. I gruppen 'intellektuel ejendomsret' stagnerede de treledede patenter og nye EF-varemærker. Når man ser på det seneste år (2004-2005), forbedrer landet på trods af det opnåede høje niveau fortsat sine resultater for flere indikatorers vedkommende, hvilket tyder på en vedholdende innovativ indsats. For eksempel opnåedes der i 2004 et meget højt resultat for bredbåndsudbredelse og venturekapital i opstartsfasen, og alligevel er udviklingen fortsat meget positiv.

  22. februar 2007

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen