Sti

Fri bevægelighed for dokumenter
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

24/04/2013

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Kommissionen har vedtaget et forslag til en forordning om forenkling af de administrative formaliteter forbundet med visse offentlige dokumenter i EU. Forslaget sigter på at fjerne nogle af de administrative krav, som i øjeblikket stilles i forbindelse med legalisering af offentlige dokumenter, således at de fremover kan forelægges offentlige myndigheder hvor som helst i EU uden spild af tid og penge.

  Baggrund:

  I dag bor ca. 12 mio. EU-borgere i en anden medlemsstat end deres egen. I nogle lande er borgerne tvunget til at følge særlige administrative procedurer og betale en afgift for legalisering af deres dokumenter. Virksomheder, der opererer på tværs af grænserne i EU’s indre marked, er også berørt af problemet.

  Europa-Kommissionen arbejder hårdt på at fjerne hindringer, som frustrerer borgerne. Rapporten om unionsborgerskab 2010 skitserede 25 konkrete tiltag til at fjerne de resterende hindringer, som EU-borgerne møder når de benytter sig af deres ret til fri bevægelighed i EU. Dette forslag, som er et af hovedinitiativerne i borgernes Europaår 2013, er et konkret bidrag til programmet ”Retfærdighed for vækst”.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen