Sti

Direktivet om bekæmpelse af menneskehandel træder i kraft - Ny rapport fra Kommissionen
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

15/04/2013

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

Selvom antallet af mennesker, som smugles til og fra EU, stiger, ender færre smuglere bag tremmer. I forbindelse med, at EU’s direktiv om bekæmpelse af menneskehandel fra 2011 træder i kraft, opfordrer Europa-Kommissionen til, at der gøres en yderligere indsats mod denne bekymrende tendens ved at sikre, at der i henhold til direktivet udvikles og gennemføres ambitiøs lovgivning og tiltag til bekæmpelse af menneskehandel.
Kommissionen offentliggør også nye data om antallet af mennesker smuglet til og fra EU, samt brugervenlig information om ret til retshjælp, lægehjælp, midlertidigt ophold og andet. Et klart overblik over disse rettigheder i henhold til EU-retten vil sætte ofre og fagfolk på området bedre i stand til at forstå deres rettigheder og gøre dem gældende på en effektiv måde.

  Baggrund:

  Fristen for gennemførelse af direktivet om bekæmpelse af menneskehandel udløb den 6. april 2013. Fuldt gennemført kan direktivet få positive og konkrete konsekvenser for ofrene og forhindre, at andre bliver ofre for en tilsvarende forbrydelse. De nye regler omfatter tiltag på en række områder, f.eks. strafferetlige bestemmelser, retsforfølgelse af gerningsmænd, støtte til ofre og rettigheder for ofre i straffesager, forebyggelse og overvågning af gennemførelsen.
  Med det formål at støtte og supplere gennemførelsen af EU-lovgivningen om menneskehandel vedtog Kommissionen sidste år en EU-strategi med fokus på konkrete tiltag, bl.a. i forbindelse med oplysning om rettigheder for ofre.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen